• març 6, 2014
Els dracs.

De totes les llegendes de dracs, la més popular és la llegenda de Sant Jordi, un cavaller de Capadòcia que va lluitar contra el drac, que representa el Mal, i el va vèncer.

Sant Jordi és patró de Moscou i de moltes localitats i països d’Europa.

Dragon de Sant Jordi

Drac de Sant Jordi

També és el patró de Catalunya. La llegenda explica que la famosa lluita entre Sant Jordi i el drac va succeir davant d’una de les portes de les muralles de Montblanc, una altra preciosa ciutat monumental, a la província de Tarragona, que convé visitar. Aquest històric enclavament serà per a la Fundació Aurora, una Ciutat Museu Medieval.

Los cuatro dragones -  Los dragones

Montblanc

Així mateix, anem a recollir imatges i records de molts més dracs.

Diuen que el drac de l’aigua era femella, la Draga, i que ara habita en el fons de l’estany de Banyoles, a Girona. Altres li diuen la Cucafera, i expliquen que a les nits fosques pul·lula pel delta de l’Ebre. Lo Marraco, de Lleida, té un aspecte terrible. Altres dracs expel·leixen foc per la gola.

Los cuatro dragones -  Los dragones

La Draga, la Cucafera i el Marraco

Molta feina tindrem recopilant llegendes, fotografies, pintures, escultures i gravats de dracs, però segur que els nens de totes les escoles ens ajudaran al fet que cap llegenda es perdi.

No oblidem que els quatre dracs estan més presents en la mitologia xinesa i japonesa: els dracs de l’aigua, aire, foc i terra, que corresponen al Nord, Sud, Est i Oest. Els nens orientals que viuen entre nosaltres ens faran també partícips de les seves llegendes.

Pàgina següent


Los dinosaurios

Els dinosaures.

En aquests últims anys, els dinosaures s’han popularitzat…